Hitri kontakt

Labtim d.o.o.
Ziherlova ulica 6
1000 Ljubljana
Slovenija
icon_widget_image ponedeljek-četrtek: 7:30 – 16:00, petek: 7:30 – 13:30 icon_widget_image Labtim d.o.o., Ziherlova ulica 6, 1000 Ljubljana, Slovenija icon_widget_image + 386 (0)1 428 36 84 + 386 (0)31 678 654 icon_widget_image info@labtim.si servis@labtim.si
Image Alt

Reologija

  /  Reologija

Realni materijali pokazuju cijeli spektar reoloških svojstava – od idealnih tekućina s nultom viskoznosti do apsolutno elastičnih krutih tvari. Osnovni parametri za opis svojstava viskoelastičnih materijala su viskoznost i modul koji se određuju preciznim mjerenjem primijenjene sile i postignutim pomakom u rotacijskim i linearnim načinima rada reometra. Dobiveni reološki podaci vrlo su važni za razumijevanje i predviđanje svojstava materijala i svojstava gotovih proizvoda, kao i uvjeta obrade i skladištenja pažljivim proučavanjem molekularne strukture viskoelastičnog uzorka.

Labtim Adria nudi potpunu podršku instrumentima vodećeg svjetskog proizvođača reometra – TA Instruments. Naš program predstavlja obje vrste reometra – reometar sa zasebnim motorom i pretvaračem i reometar s kombiniranim motorom i pretvaračem za snimanje najčišćih reoloških podataka u najširem rasponu sila i pomaka. Za posebnu uporabu u industriji stakla i gume dostupni su posebni instrumenti koji su razvijeni uzimajući u obzir potrebne specifičnosti – uporabu većih sila i temperatura.

Upotreba brojnih dodatnih modula za preciznu kontrolu temperature i vlage, kao i paralelno hvatanje komplementarnih podataka omogućuje dubinsko razumijevanje materijala.